Tak czytam o wystawie, oglądam zdjęcia i też dodam coś od siebie. W Holandii co prawda nie byłam, ale większość psów ( przynajmniej tych lepszych) znam. Oczywiscie najbardziej intrygująca jest ocena i punktacja psów. Od momentu zobaczenia Gucia na zdjeciu z CC, nie jestem zaskoczona 1 punktem który otrzymał. Był 'nie w kondycji' i raczej nie pokazał się - każdemu może się zdarzyć, 15 punktów dla Edzia - ok, przy niezłym Abi Albon, urodziwym Love me do, naprawdę ładnymi hiszpańskimi Sonny i Angus, zaskakująco ładnym Heracules, to ocena Edzia jest w porzadku. Nie jestem zaskoczona 9 punktami Cool Clon, ocena ok. Byłam natomiast b. zaskoczona stosunkowo niską- 46 punktów - oceną moich psów, zwłaszcza oceną Lorda. Ale jeszcze bardziej zdziwiły mnie punkty przyznane Daphne , tym bardziej, że z tego co wiem, ma dobre zęby,??? Jej oceny cząstkowe 10, 2,2 po prostu mnie rozczuliły!?? Dodam, ze należę do grona zwolenników Kulki.
Wysoka ocena Abi A. - w tej konkurencji - dla mnie Ok, ale nie zgadzam się, że ma nienaganne ciało. Jest to bardzo dobry pies, jednak - moim subiektywnym zdaniem - nienachalnej urody, rozlazły, niewyważony a dodatkowo z przeciętna głową.
Maksymalna ilość punktów dla Son of the Gun - no super, ten ma rzeczywiscie nienaganne ciało i imponujacą głowę Tylko, że w dniu dzisiejszym proponowałam współwłaścicielkom suczek krycie tym championem i usłyszłam, że Son... jest wstrętny i w życiu nie pozwolą, żeby taki rudy, niewątpliwie wredny paskud zblizył się do ich suczek. Mam pytanie, czy są na tym forum jacys zwolennicy Bruca? Czy tylko mi sie podoba???
Sagacius Defiant na ubiegłorocznej światowej wystawie w Sztockholnie otrzymał ocenę dobrą, a jego sliczna siostra Sagacious Grace, bardzo dobrą, albo na odwrót. Za zęby zresztą.
Jagna, coś oszukujesz
z 20 psów mających do podziału 11 punktów, bez punktów pozostanie 9 psów, a nie 4. A moze czegos nie zrozumiałam