[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Zakup Bulteriera bez rodowodu
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Zakup Bulteriera bez rodowodu

dział dla pytających przed zakupem bula :)

Re: Zakup Bulteriera

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 16:24 pm

A co nie mozna kupić sobie psa bez rodowodu ? Boże ludzie... przestańcie śmiać mi się z was chce ;] To ,że mam psa bez rodowodu tz. że jestem głupia i w ogóle ,że macie mi cisnąć.. kur... kazdego psa mam bez rodowodu i jakoś żyje żaden pies do tej pory mnie nie zagryzł ani nie zaatakował a był bez rodowodu .. ludzie opamiętajcie się trochę.. to ,że ktoś ma psa bez rodowodu tz. że można już się z niego naśmiewać albo wyzywać a co hodowcy mają zrobić z tymi psami ?? pozabijać takie psy trzeba ? to może właśnie takich bezdusznych ludzi jak wy trzeba pozabijać jak macie takie zdanie .. niekażdy pies bez rodowodu musi być do cholery agresywny , albo kundlem ! Kundla to możesz znaleźć na śmietniku albo u bezdomnego! To ,że pies nie ma rodowodu nie znaczy ,że jest kundlem .. boshe ludzie... niektóre psy bez rodowodu mają lepsze staty na wystawach niż wy z rodowadomi.. to nie jest wszytsko , że pies ma rodowód.. A przygotowałam się do kupna rok czyli czytałam wszystko na temat tych psów żeby wiedzieć jak sobie z nimi radzić a nie tak jak niektórzy biorą te psy i niepotrafią sobie dać z nimi rady i przez to bulki mają taką opinie a nie inna... Moim zdaniem szczytujecie się swoimi psami ,że są z rodowodem i taka jest prawda.. Chyba dla was ważniejsze jest pochwalić się papierkiem a nie psem.. Ja mam psa do domu do kochania a nie do niewiadomo do czego i nie musimieć rodowodu.. a Ty u góry co tak gadasz ,że psu w psychice wsyztsko zostaje to pwoiedz mi czemu mój każdy pies BEZ RODOWODU nie był agresywny ? bardziej psa wychowasz niż mu zostanie w psychice .. psa wszytskiego można nauczyć a nie kryć się ,że rodzice byli agresywni to on też będzie.. i włąsnie dlatego śmieszą mnie ludzie co tak gadaja... po cholere wam bullteriery jezeli nie potraficie sobie z nimi radzic(ze musza dzwonic po pomoc bo nie wiedza jak sie z nimi obsługiwać) ja mam bulka bez rodowodu i do tej pory nie miałam z nim zadnych problemów. Takze 80% wychowanie a moze z 20% psychika ;] spoko naujezdzajcie dalej ze mam psa bez rodowodu i tak sie tym nie przejme.. Będę bardziej dumna ,bo nie musze się szczycić głupim papierkiem a mój pies jest spokojny i nic mu nie odbija ;]

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez Jaga » Pn lis 15, 10 16:53 pm

http://www.tridacna.republika.pl
Obrazek
Prawd jest tyle ile doop - każdy ma swoją!
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5

Postprzez hanys » Pn lis 15, 10 17:03 pm

Tym postem pokazalas jaki jest z Ciebie "pustak". No sorry, inaczej tego nie idzie nazwac.

Widzisz niestety zyjemy w takim a nie innym Panstwie, gdzie nie ma zadnej ustawy regulujacej tzw "hodowle" bez rodowodow i taka osobka jak Ty kupujac psa z takiej "hodowli" napedza ta cala machine ktora my nazywamy pseudohodowla. Dlaczego pseudo? W hodowli glownie chodzi o to (chociaz nie zawsze....) zeby wychodowac zwierze jak najbardziej zblizone do wzorca danej rasy i glownie tym (oczywiscie moim zdaniem) powinni kierowac sie hodowcy. Sa tez przepisy ZK ktore jasno mowia o tym, jakie kryteria powinna spelniac suka/pies aby mogla zostac uzyta w hodowli (chociaz i tak niektorzy maja to w dupie ;/)

Uwazasz, ze taki pan Zdzisiek z Pcimia Dolnego ktorego Ty nazywasz hodowca dba o to aby dobrze dobrac psa do suki? Myslisz, ze zastanawia sie nad tym czy szczylki beda zdrowe, ladne ? Wierzysz w to, ze "hodowca" karmil szczyle najlepsza karma dla szczeniat ? To, ze wciska takie farmazony to normalne, bo co ma powidziec? Ze trzymal je w piwnicy w syfie kile i mogile ?

Albo ta stara bajka z tym, ze rodzice jego suki mieli rodowod, ale ona juz niestety nie ma ;) Lykasz takie bzdury jak mlody pelikan, a co gorsza probujesz innym ludziom ktorzy maja swoje psy, sa hodowcami wcisnac takie bzdury.

Myslisz, ze jak przez rok poczytalas cos na forum o rasie (juz to widze :D), to jestes alfa i omega? Niestety powiem Ci, ze na forach nie zawsze pisza rzeczy zgodne z rzeczywistoscia, dlatego trzeba miec lekki dystans do tego wszystkiego. Pozatym nie widzialem jeszcze na wystawie jakiejkolwiek psow bez rodowodow ktore braly by udzial w wystawie. Kolejna bzdura.

Ktos nawciskal Ci kitu i teraz ty probujesz go wciskac innym. Dla nas w pseudo glownym problemem nie jest agresja u zwierzat, a warunki w jakich te zwierzeta sa trzymane, to , ze w schroniskach jest od zajebania zwierzat ktorych tam nie powinno byc :/ Wiec imo powinnas spakowac swoje manatki isc na te madre fora na ktorych wyczytalas takie farmazony. Tyle odemnie
hanys
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez NiN » Pn lis 15, 10 17:32 pm

NiN
Pomocny wiedzą: 2

Postprzez Tosca » Pn lis 15, 10 17:42 pm

DiboBull ja proponuje Ci założyć własne forum bo my tu niestety mamy samych niedoświadczonych hodowców psów rodowodowych , więc swojej wiedzy tu nie przekażesz nam pustogłowym .
Bo my niestety wyznajemy zasadę Rasowy=Rodowodowy .
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Tosca

Postprzez bulterierka » Pn lis 15, 10 18:21 pm

Przeczytałam wszystkie Twoje posty i mi się śmiać chce , piszesz głupoty o których( z tego co czytam) nie masz pojęcia. Nigdy nie byłam za pseudo i nie będę. Tyle co się napatrzę w schroniskach., może i Ty wybrałabyś się i popatrzyła co jest właśnie przez pseudo. Każdy pies bez papierów jest kundlem . Śmieszy mnie to stwierdzenie jak : rasowy bez papierów. Po za tym , żeby kupić psa bez rodo za 1000 zł to trzeba być bardzo naiwnym :crazy: Nie lepiej było wziąć z fundacji lub ze schroniska...???? Po za tym za tysiaka mogłabyś się porozglądać za miotami psów z rodowodem i poszukać szczeniaka z wadą genetyczną. Takiego niektórzy sprzedają nawet i za 700 zł . Rok to i tak nie jakoś strasznie dużo. Niektórzy mają bulla po 5 ,6 a nawet i spotkałam się po 10 latach.Więc jak dla mnie dla chcącego nic trudnego. Co do agresji . Mam koleżankę ,która wzięła psa z pseudo. Bardzo dużo mu poświecą czasu na szkolenie. Nie zaprzeczę , bo na psach się zna. I co , pies mimo licznej socjalizacji : ucieka, jeżeli znajdzie coś smacznego rzuca się nawet na właściciela.
Tyle od mnie.

bulterierka
Pomocny wiedzą: 3

Postprzez agati&maciek » Pn lis 15, 10 18:42 pm

Obrazek

agati&maciek
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez Agniecha » Pn lis 15, 10 18:44 pm

Agniecha
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 19:40 pm

Tak przeze mnie pies mój cierpi bo go wziełam hahahhaha :D to mi się śmiać chce.. ale spoko ;]
Kupie sobie podróbke butów nike tez bede debilem i w ogóle.. ludzie co wy piszecie ? Co nie można brac psów bez rodowodu ?dla mnie to jest śmiechu warte ale spoko... to wezcie pozabijajcie te psy i bedziecie mieli spokój :)

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez Tosca » Pn lis 15, 10 20:05 pm

Twój pies może nie cierpi ale nie wiesz gdzie trafi jego rodzeństwo , nie wiesz czy jego matka nie rodzi co cieczkę , jest Ci to obojętne , spełnienie swojego kaprysu było najważniejsze.
Dzięki tobie i tobie podobnym powstają takie miejsca
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I więcej http://www.stoppseudohodowcom.org/index ... dohodowli/
Nie dość ze jesteś idiota to okrutnym egoistycznym dupkiem który widzi tylko czubek własnego nosa .
W doopie masz problem bezdomności , to że takie mordownie jak na zdj . powyżej powstają jak grzyby po deszczu nic Cie to nie obchodzi , chciałeś mieć psa i kupiłeś go a konsekwencje tego zakupu masz w dupie i tyle .
Tylko dlaczego tego szczerze nie przyznasz i wymyślasz jakieś durnowate teorie ??
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Tosca

Postprzez Agniecha » Pn lis 15, 10 20:07 pm

Jaką masz pewność, że Twój pies jest w 100% bulterierem? Żadną. Jaką masz gwarancję, że pies nie zachoruje na nerki, na serce albo nie będzie głuchy? Żadną.
Może Ty kupiłaś psa z normalnych warunków, ale część psiaków rodzi się w chlewie, trzymane jest w klatkach na trocinach, a matka co cieczkę kryta byle jak, byle kim i byle gdzie. Kupujący takie psy nakręcają biznes i tak w kółko. Suki traktowane są jak inkubatory, a jak już nie będą zaskakiwać albo będą już tak wyeksploatowane to ludzie się ich pozbywają i załatwiają nowy materiał. Nie ma spokojnej emerytury.
Z chorych i wycieńczonych matek rodzą się później chore i słabe szczenięta albo martwe. Z chorych i słabych szczeniąt rosną słabe psy z predyspozycjami do przekazywania chorób i znów rodzą się kiepskie i chore szczeniaki. Itd itd .. Gdzie tu dobór pod względem zdrowia, wad czy charakteru?
Agniecha
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Postprzez bulterierka » Pn lis 15, 10 20:31 pm

Boże dziewczyno co ty porównujesz przedmiot a istotę żywą??? Tak może Twój pies będzie miał dobrze u Ciebie . Ale zastanowiłaś się jakie domy miały mioty poprzednie, Twojego psa rodzeństwo , następne mioty? Dowiedziałaś się co ile ma matka Twojego psa szczeniaki? Wiesz ile pokoleń wstecz psy miały charaktery ? No i takim sposobem ludzie przekonują pseudo to rozmnażania dalej , bo im się to opłaca. A psów w schroniskach coraz więcej.

bulterierka

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 20:42 pm

boże... ale to jest wasze zdanie.. zawsze brałam psy bez rodowodu .. czy to jest jakieś przestępstwo ? Dobrze wałsnie chyba ,że ten piesek jest u mnie a nie moze w złych warunkach czy wy tez mmyslicie o tym ? a potem wlasnie z pseudohodowli trafiaja te psy do was bo nikt takich psów nie bierze i jakoś oddajecie te psy dalej a niby tez sa z pseudohodowli tez dajecie ludzia takie psy ...wiec o czym tu mowa? TAK MAM PEWNOŚĆ ,ŻE MÓJ BULLTERIER POCHODZI Z DOBREJ HODOWLI I JEST TO CZYSTY BULLEK ! DOWIEDZIAŁAM SIE WSZYTSKIEGO ZANIM GO WZIEŁAM ! A POZATYM PO WYGLADZIE WIDAC ,ŻE TO NIE JEST MIESZANIEC TYLKO CZYSTY BULL !

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 20:45 pm

NAWET PSY Z PSEUDOHODOWLI POWINNY BYĆ DOBRZE WYCHOWYWANE PRZEZ NORMALNYCH LUDZI A NIE SIEDZIEC W OBORACH CHYBA NA TO ZASŁUGUJĄ .. A WASZYM ZDANIEM LUDZIE POWINNI BRAC PSY TYLKO Z RODOWODEM CZEMU ?A PSY BEZ RODOWODU NIE MOGĄ MIEĆ SZANSY NA NORMALNE ZYCIE ? TYLKO MAJA BYC POZABIJANE ALBO ZYC W ZŁYCH WARUNKACH???? JESTEM DUMNA ZE SWOJEGO PSIAKA I WŁASNIE GDYBYM BYŁA EGOISTKA I MYSLALA TYLKO O SOBIE TO BYM ZAKUPIŁA PSA Z RODOWODEM A PISAŁABYM ,ŻE PSY BEZ NIE MOGA ZYC NORMALNIE ! BOZE LUDZIE DUZO OSÓB BIERZE PSY BEZ RODOWODU I JAKOS NIE MAJA PROBLEMU Z WYCHOWANIEM TAKIEGO PSA WIEC O CO WAM CHODZI TAK NAPRAWDE... Z JEDNEJ STRONY CHCECIE POMÓC BULKA Z ADOPCJI A Z DRUGIEJ STRONY NIE CHCECIE ZEBY LUDZIE BRALI PSY BEZ RODOWODU CZY TO SA JAKIES GORSZE PSY ? NIE TO SA TAKIE SAME PSY TYLKO ZE BEZ RODOWODU !!!

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez DiboBull » Pn lis 15, 10 20:50 pm

tak tak mozecie wyzywac mnie dalej jaka to ja jestem egoistka ale zastanowcie się sami co wy robicie !! szczerze mam to w dupie mozecie po mnie jezdzic! ale tak naprawde to jestem normalnym człowiekiem a nie jakims pustakiem czy egoistka... mam kochanego pieska i tyle do powiedzenia ;) i wasza opinie mam w dupie bo waszym gadaniem to wlasnie wy krzywdzicie te psy chcecie zeby dalej pozostawały w klatkach czy oborach w niczym im nie pomagacie. Nigdy nie bedzie tak ze psy bez rodowodu znikna i taka jest prawda i nie ma co z tym walczyc trzeba kochac te psy tak samo jak psy z rodowodem.. a i ejszcze jedno nie chcesz porównania do rzeczy to ci porownam psa do cżłowieka... czy ten co bedzie bogatszy to ma miec zawsze lepiej a ten co jest biedniejszy lub pochodzi z patologicznej rodziny ma miec całe zycie gorzej ? to tak samo ,że pies z rodowodem ma miec lepiej a ten bez niech sobie zostanie w klatce i NIECH NIKT GO NIE BIERZE ;] I KTO TU JEST EGOISTA CZY PUSTAKIEM ?? ;]

DiboBull
Bulomaniak
Bulomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytajnik czyli zielono mi :)