Co lubi jadać mój pies :)

Jaga
Pomocny wiedzą: 5

Post by Jaga »

E...taaaam... :ble:

Nie ma to jak dobra wkładka do eukanuby ;D pierś z kuraka, szyneczka wołowa, szponderek chudziutki - wołowy
lub cielęcy, tatarek wołowy i filecik rybny. Ostatecznie mogą być biszkopty :idea:
http://www.tridacna.republika.pl
Image
Prawd jest tyle ile doop - każdy ma swoją!
BoJa
Pomocny wiedzą: 3

Post by BoJa »

Dulka przepada za mandarynkami - ściąga je z szafki :roll: ,a banan jest ponad wszystko,nawet ponad placki ziemniaczne :wink:
Jaga

Post by Jaga »

ernest wrote:Dulka przepada za mandarynkami - ściąga je z szafki :roll: ,a banan jest ponad wszystko,nawet ponad placki ziemniaczne :wink:
Moje suki oprócz eukanuby z wkładką jadają również i domowe żarcie - zupa pomidorowa i naleśniki - mniammm :P
oraz wszelakiej maści zielsko :idea:
Image
bandida

Post by bandida »

MiMi wrote:
Jaga wrote:
MiMi wrote: zapomnialaś uściślic- suchą lubi nawet, jedynie tej wstrętnej eukanuby niecierpi :lol: :P
Tylko jak była w zeszłym roku w odwiedzinach u babci to wp.......ła tą wstrętną eukanubę, że mało nie pękła :!:
Z dobrymi wkładkami, ale też i bez nich ;D
Prawda jest taka, że Bandida jej żałuje tej eukanuby bo jest za droga i zapycha jej doopkę jakimiś obrzydliwymi
wynalazkami barfowymi, kościami i ościami :evil:
Biedna ta moja wnuczusia :(
hm tez prawda... eukanuba jedna z drozszych.. a tu: kurze lapki, 1,2zl, kosci wieprzowe 1,98 kg, korpusy 1,9zl, szyje 3,4.... hm no naprawde... 5zl jej zal na psy!
o wypraszam sobie :roll: kurze łapki 0,99 zł :!: kości wieprzowe 0,89 zł korpusy 1,5 zł, :mrgreen: OSZCZĘDNOŚĆ przede wszystkim :ble:
przecież nie od dzisiaj wiadomo, że psy u mnie źle się mają 8)
MiMi

Post by MiMi »

kurka, przepłacam :/
Jaga

Post by Jaga »

bandida wrote: OSZCZĘDNOŚĆ przede wszystkim :ble:
przecież nie od dzisiaj wiadomo, że psy u mnie źle się mają 8)
Cholera to dopiero teraz mnie olśniło :idea: dlaczego ta bandidowa chałupa z wyglądu jakaś taka..... szkocka :evil:
Image
hera

Post by hera »

Moje maleństwo dopadło dzisiaj kostke małego masełka :roll:
aga

Post by aga »

hera wrote:Moje maleństwo dopadło dzisiaj kostke małego masełka :roll:
eee tam - zaczekaj jak Ci zeżre krem do rąk, pasek od spodni, skarpety i nowe buty a potem lecisz do weta albo łazisz za psem i sprawdzasz każdego kupisztala czy już wyszło.
A co do podkradania jedzenia to nauczyłam się że nie wolno zostawiać niczego na brzegu stołu bo moja sukola przy nas nic nie ruszy ale jak tylko widzi że nas w pobliżu nie ma to sama się częstuje a potem galopem na pole żeby reprymendy nie było :D
Ulti

Post by Ulti »

hera wrote:Moje maleństwo dopadło dzisiaj kostke małego masełka :roll:
Hehehe masełko to nic strasznego :) Mój ostatnio tonami wcina siano bo koszą trawę teraz wszędzie :lol: Pluje tym potem :/
No i ukochane bobki królika :) Wcinał je ostatnio z doniczki do kwiatka bo nikt nie wpadł, że tam mogą być :shock:
Ze stołu wetnie wszystko :) Kofany taki potfór :twisted:
... a łyżka na to niemożliwe :P
hera

Post by hera »

Kurcze to normalne ze nie lubi swojej mokrej karmy a kocia pozera na tony ??wsumie to koty wyzeraja z jej miseczki a ona z ich :] wiadomo ze czyjes lepsze.nie moge nakłonic jej ze jej amciu jest lepsze niz kocie- czy to to samo ??
Edyta Nowacka

Post by Edyta Nowacka »

trawka jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie pastwiska
stare przyslowie a prawdziwe :D
moje zawsze wola to co ma ktos. chocby to i bylo to samo
a można np kupic rybna dla psow- smierdzi troche jak kocia- Acana np z lososiem, albo Orijen 9 ryb jest nawet :D
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20071022/e/Jozin+birthday/dt/-6/k/decd/event.png[/img]

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10704;92/st/20070214/e/Agnieszka+is+with+me++%3A%29/dt/-6/k/2ea7/event.png[/img]
Rysia
Pomocny wiedzą: 4

Post by Rysia »

Mój jak był mały to jak jadł karmę baliśmy się, że się udusi. Pytaliśmy nawet weta coby poradził coś na tę łapczywość. Stwierdził, że samo przejdzie i rzeczywiście. Dzisiaj nawet jak mu dam ryż zmieszany z mięsem z nogi kurczaka i warzywami to najpierw wącha, zastanowi się i dopiero je. No chyba, że jest baaaardzo głodny to nawet sucha jest ok, chociaż też po kilku podjeściach, tzn. co jakiś czas zagląda do miski z nadzieją, że jednak jest tam coś innego ;)
Fajnie też wygląda jak np dam mu marchewkę i jak bierze do pychola to tak jakby była gorąca i często jeszcze mu wyleci, albo weźmie słychać że coś chrupie, a za chwilę wyleci całe :)
To teraz przejdę do czego zmierzałam od początku :) tzn. uwielbia chleb. Zwykły pszenny. Bez smarowania. Wiem, że jakbym mu czymś miźnęła to pewnie już by tak chciał zawsze, ale jak na razie nie będę go tak rozpuszczać. Najlepiej jak chleb jest prosto z piekarni, chociaż takim z worka też nie pogardzi. Jak tylko widzi, że leży na stole to szczyl niedobry chętnie by go zwinął. Dzisiaj zjadł prawie 1/3 dużego. Najgorsze, że szczeka jak mu nie chcę dać. W zasadzie to tylko szczeka na chleb (jak na razie) Tak się zastanawiam czy to dobrze, że tyle go je, ale czego jak czego, chleba nie umiem mu odmówić ;)
Rysia

Re: Przysmaki bulinki.

Post by Rysia »

mar_log wrote: a w szczególności tosty. :roll:
U nas jest tak samo. Jak robię tosty to Piguś wie że na końcu zawsze robią się dla niego i grzecznie czeka.
kółko wzajemnej adoracji? - niezrzeszony
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post by OLKAiDEXTER »

Biszkopty !!
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
Rysia

Post by Rysia »

OLKAiDEXTER wrote:Biszkopty !!
Oj tak :) Pigi u moich rodziców je uwielbia i od tego też się wzięła nowa nazwa na biszkopty. Teraz nawet jak chcemy kupić dla siebie to zawsze mówimy "psie ciasteczka" ;)
kółko wzajemnej adoracji? - niezrzeszony
Post Reply