Odkupiłam ją od poprzedniego właściciela z powodu...nawet nie chce wiedzieć jaki był prawdziwy powód oddania suki
W każdym razie suczka jest już u mnie, ale szukam jej nowego, dobrego i odpowiedzialnego domku.
Parę rzeczy, które udało się już zaobserwować i zweryfikować z wersją właściciela
*Suczka nie wykazuje agresji do nikogo, natomiast przejawia dużą niechęć-dystans-obawę do mężczyzn ( ale też nie do wszystkich ). Jeśli jest zaniepokojona oszczekuje. Kobiety i dzieci sa okej.
*Potrafi chodzić po schodach i wyprowadzana odpowiednio często nie załatwia się w domu.
*Potrafi wytrzymać 8 godzin bez sikania. W klatce nie piszczy, nie szczeka, nie wyje.
*Chodzi na smyczy, ale bardzo chaotycznie.
*Je z miski przy innych psach i nie walczy ani o jedzienie ani o zabawki.
*Bardzo ładnie jeździ samochodem, kładzie się w nogach i śpi.
* Na razie słabo reaguje na imię, ale ogólnie reaguje na przywołania, cmokania, gwizdanie, klaskanie.
* Rewelacyjnie dogaduje się z innymi psami - wszelkiej maści.
Lima to bardzo miła, przyjaźnie nastawiona suczka, spragniona kontaktu, non stop włazi mi na kolana, liże po twarzy, domaga sie głaskania i uwagi.
Ma problem z facetami. Tak jak piałam powyżej, boi sie ich albo ma wyraźny dystans. Prawdopodobnie była bita przez właściciela
Jest bardzo bardzo chuda
Ma niesamowity temperamet, coś jak połączenie kangura z kotem ( non stop skacze a do tego jest lekka i delikatna ) więc podczas wieczornej godzini świni chodziła po ścianach ( dosłownie ).
Suczka ma mały przodozgryz więc raczej nie nadaje się na wystawy, czyli do kochania i na tzw kanapę.
Na pewno jest to okazja dla tych, których nie stać na rodowodowego bulka w normalnej cenie. Jest do kupienia za 500 zł. To cena odkupu od poprzedniego właściciela + niezbędne szczepienia i odrobaczenie bo nawet tych podstawowych zabiegów nie miała zrobionych.
Shot at 2009-11-16
Shot with at 2009-11-16
Zależy mi na jak najszybszym znalezieniu jej domku, żeby suczka się do mnie nie przywiązała.
Póki co się wychowuje i szkoli u mnie.
Zainteresowanych proszę o kontakt osobisty lub telefoniczny lub mailowy ale bez wizyty u mnie i tak się nieobejdzie.