Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Alergia na pyłki

wszystko co nie jest bulowate, hodowlane, wystawowe.. humor, blabling, off topic.

Alergia na pyłki

Postprzez amalan » Wt lip 13, 21 10:23 am

Co roku w sezonie wiosenno letnim występuje u mnie alergia na różnego rodzaju pyłki. W tym roku objawy się nasiliły, więc została wytoczona cięższa artyleria - tabletki, krople, spreje. Objawy zostały w miarę zlikwidowane. Mam psa, który do domu po spacerach przynosi alergeny i po kontakcie fizycznym z psiną dostaje uczulenia. Wyskakuje mi czerwona, swędząca pokrzywka w tym miejscu...
Nie wiem co robić, psa przecież nie będę unikać skoro mieszkam z nią sama dla niej to jest krzywdzące, że ją odsuwam kiedy ona domaga się pieszczot, że wyganiam ją z łóżka itd.
Nie mogę jej również myć po każdym spacerze brakuje mi już pomysłów co zrobić abym ja nie cierpiała i ona mogła mieć ze mną normalny kontakt

amalan
Bulomaniak
Bulomaniak

Re: Alergia na pyłki

Postprzez heavy » Wt lip 13, 21 11:35 am

Może odczulanie? Mi bardzo pomogło, miałam podskórne przez ponad 3 lata. Leki na alergie dobrane przez alergologa, picie wapna dodatkowo.
https://galeriapieknakazimierz.pl/alerg ... olaczenie/

Na stronie jest kilka porad, jak leczyć alergię.

heavy
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez ujohnson » Śr lip 14, 21 14:11 pm

Warto wybrać się do alergologa, można zacząć odczulanie.
ujohnson
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez anis » Cz lip 22, 21 16:45 pm

Jeśli chodzi o alergię, to dla mnie było bardzo ciężko na wiosnę, ale już jest okej. Aktualnie mam silne bóle stawów i udało mi się kupić leki bez recepty w sklepie https://esterydy.pl/tabletki/ cieszę się, że trafiłam na tą stronę.

anis
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Powrót do Clubbing