Bulterier Forum
Bulterier Forum
FAQSzukajUżytkownicyGrupy Rejestracja ProfilZaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj
pitbull dla alergika?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Pytajnik czyli zielono mi :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jac
Świeżak
Świeżak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu: pitbull dla alergika?
PostWysłany: Pią Sty 15, 10 20:39 pm
Witam
Podejrzewam, że ten temat mógł być poruszany już na forum jednak nie mogę go znaleźć...
Czy pitbulle są dobrymi psami dla alergików? Wiem, że to indywidualna sprawa, jednak na niektórych forach ludzie piszą że psy te mają włosy- a nie sierść- czy to prawda? Czy ktoś z Was jest alergikiem i ma/miał pitbulla?
Proszę o odpowiedź gdyż nie chcę podjąć pochopnej decyzji przed kupnem psa. Z góry dzięki za odpowiedzi!
Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ola
Pomocnik
Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Sty 15, 10 20:50 pm
Wszystkie psy mają włosy. Potocznie się tylko mówi o psach, które nie mają podszerstka, że mają włosy a nie sierść, ale i to jest duża grupa, bo np. bule i pudle nie mają podszerstka a różnica jest duża.
Ale najczęściej to nie włosy uczulają. Alergeny obecne są w ślinie, wydalinach i wydzielinach psich, sam złuszczony psi naskórek może uczulać.
Radzę poczytać o alergii i poradzić się alergologa.

Strona 1 z 1