hej, ekspertem nie jestem szczególnie jeśli chodzi o barf bo też jestem początkująca w tym temacie. Generalnie wydaje mi się że powinnaś się zdecydować czy karmisz sucha karmą, czy gotowanym żarciem czy barfem. W dużym skrócie w barfie podaje się surowe kości i mięso, surowe owoce i warzywa, przy gotowanym w sumie nie wiem

ale najczęściej chyba gotowaną kasze lub ryż z gotowanym mięsem i gotowanymi warzywami a sucha karma to sucha karma. Ja karmiłam na początku suchą (pro planem a potem eukanubą - ale ja przed podaniem psu zalewałam to ciepłą wodą bo Zosik za mało pił moim zdaniem żeby dobrze w brzuchu te kulki namoczyć no i tam jej dodawałam co mi lepszego zostało z obiadku

tym bardziej że ona te kulki raz chciała jeść a raz nie bardzo a z niej to taki trochę przecinek chudy jak na bula jest

Ze względu na problemy organizacyjne u nas młoda od razu dostawała 3 posiłki dziennie a jak miała około 7-8 miesięcy przeszła na 2 posiłki i tak zostało do teraz przy czym rano dostaje 2/3 porcji a wieczorem 1/3 żeby spokojnie przespała nockę. Wydaje mi się że ważne jest żeby nie łączyć podawania surowego mięsa z gotowanym bo gdzieś czytałam (nie pamiętam gdzie) że trzustka wtedy wariuje (coś tam z wydzielaniem enzymów - nie pamiętam). Polecam lekturę na forum dotyczącą żywienia - jest tu sporo fachowej wiedzy