Bulterier Forum
Bulterier Forum
FAQSzukajUżytkownicyGrupy Rejestracja ProfilZaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj
hodowla kojcowa- za i przeciw
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Hodowla i genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Żmija
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 13:13 pm
ale to dotyczy i hodowli kojcpwych i domowych. są dobre i złe. są psy bez spacerów etc...jak wybuduje kojce, zaprosze Was, zebyscie zobzczyli wizje w realu Very Happy
Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Edyta Nowacka
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 13:31 pm
ja np jesli kiedykolwiek bede miala dom- zrobie przybudówke dla psów i to bedzie w pewnym sensie duzy kojec, pomieszczenie domowe a przybudowane, z budami, ławeczkami obitymi do leżenia (moj dziadek miał taką przybudówke dla stada gończych), wiszacymi oponkami. ehhh
wiem nawet jak wszystko bedzie wygladac. I wtedy mozna miec kilka bulli. Jak ma sie gdzie je rozmiescic Cool

Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Jaga
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 13:46 pm
Żmija napisał:
Dla mnie hodowcy obowiązkiem jest socjalizacja psa z wszystkim, z czym spotka się w dorosłym życiu- wszelkie podłoża, łącznie z kratkami- kamień, butelki plastikowe, folia etc. i z wieloma innymi zjawiskami. Wiem, jestem idealistka. Ale znam idealizstów, którzy maja wielkie hodowle kojcowe, zatrudnionych pracowników, kupe radochy mają wszystkie psy łącznie z liczna rzeszą emerytów a sześciotygodniowe szczeniaki zabierane są całymi miotami na Dworzec Centralny w WEardszawie celem socjalizacji.

Edytuję: no i uważam, ze osobiście nie będę miala nigdy mozliwości posiadania więcej niż 4 własnych psów w pełni sił. Bo doby by mi na nie nie starczyło.
Maciek i Monika, jesli sześć psów chodzi u Was luzem po calym domu, razem, bez izolowania żadnych, to ja chylę czoła.

Czy jest tu mowa o bullterrierach Question

Prawd jest tyle ile doop - każdy ma swoją!
Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jaga
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 13:50 pm
Żmija napisał:
jak wybuduje kojce, zaprosze Was, zebyscie zobaczyli wizje w realu Very Happy

Czuję się zaproszona i chętnie zobaczę Razz

Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jaga
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 14:02 pm
Żmija napisał:
sześciotygodniowe szczeniaki zabierane są całymi miotami na Dworzec Centralny w Warszawie celem socjalizacji.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Żmija
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 14:03 pm
chcę nie tylko bullterriery Very Happy
Hodowle o których mówiłam jako o wzorcowych to nie hodowle bulli. Ale bullterrier wcale nie wybija się jako rasa wybitnie nastawiona na człowieka. Owczarki i obrończe potrzebują jeszcze bardziej kontaktu z człowiekiem.

A xza rok do siebie zapraszam stadami Very Happy
Jaga
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 14:22 pm
Żmija napisał:
Owczarki i obrończe potrzebują jeszcze bardziej kontaktu z człowiekiem.

Do tego mają jeszcze całkiem pokaźne futerka z podszerstkiem Razz

bauz
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 14:22 pm
Jaga napisał:
Żmija napisał:
jak wybuduje kojce, zaprosze Was, zebyscie zobaczyli wizje w realu Very Happy

Czuję się zaproszona i chętnie zobaczę Razz

I ja też, choć z góry wiem, że nie zmienię zdania. Miejsce bula jest w domku, na kolanach, pod stołem przy nodze, na kanapie uva....
Do kojca to Jagdterriery.
Żmija
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 14:30 pm
Jaga napisał:
Żmija napisał:
Owczarki i obrończe potrzebują jeszcze bardziej kontaktu z człowiekiem.

Do tego mają jeszcze całkiem pokaźne futerka z podszerstkiem Razz

szczególnie jesli w kojcach masz 20 stopni to potrz eba futerka z podszerstkiem. A obrończe też są bez podszerstka- np. dobermany:)
MiMi
Gość

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 14:31 pm
cos czuje ze sie zmija wkopalas z tymi kojcami Very Happy
taka reklama ze teraz kazdy bedzie chcial zobaczyc Laughing Wink
Powrót do góry
Żmija
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 22:22 pm
A jeszcze wracając do kojców, to chyba zalezy od człowiekia, ale jak dla mnie, kojec zobowiązuje, nawet kojec z wstepem do domu. właśnie z tego powodu, ze z psem nie byłabym cały czas, to czas spędzany z nim spędzałabym efektywniej. Bo byłby deficytowy. Przy domowych psach rzadko bo rzadko, ale raz na jakiś czas,kiedy jestm strasznie zmęczona, mogę sie usprawiedliwić przed sobą, ze psy nie biegały, że sięnimi nie zajmowałam. Z kojcowymi to by nie przeszło.. Na pewno jednak sa ludzie, którzy wykopuja psa do kojca zgodnie z zasadą co z oczu to z serca. Trzeba jeszcze pamietac o niemałej grupie ludzi, którzy psy traktują użytkowo np. pilnują domu. I jeśli właściciel spełnia ich potrzeby, chwała im za to.
najwięcej problemowych psów na szkoleniu mamy z domów z ogrodami. No bo psy maja pgród, to po co im spacery i wspólnie , efektywnie spędzany czas? Mnóstwo to niesie problemów- natręctwa, agresję, zero kontaktu z przewodnikiem, lek etc. Po prostu groza. Crying or Very sad
bauz
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 28, 08 22:37 pm
Ależ tak! Napisałem parę postów wcześniej - psa kupuje się po to, by go kochać. Kochać = poświęcać mu czas, czyli zajmować się nim, bawić się z nim, rozmawiać z nim (sic!), generalnie - sprawiać mu przyjemności. Pies to sui generis luksus Idea
MiMi
Gość

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Lut 29, 08 11:49 am
posty poruszajace kwestie kwarantanny przylaczylam do podobnego tematu.
http://www.forum.bulterier.pl/2-vt1394.html?postdays=0&postorder=asc&start=15
Powrót do góry
Gatita
Super Pomocnik
Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Lut 29, 08 22:13 pm
jejku, ci ktorzy pisza , ze miejsce bula jest tylko na kanapie i podusi to chyba troche przesadzaja..pies to pies jak kazdy inny i tak na prawde to chyba tylko nam ludziom wydaje sie, ze to taka super sprawa byc rozpieszcvzanym.Psy maja zupelnie inne potzreby niz te, ktore ludzie zwykli sa zaspokajac jak piekne obrozki, spanie na podusi, specjalne karmy i milion calusow dziennie,hiehei...Zeby pies byl zbalansowany, potzrebuje przede wszystkim cwiczen i wybiegania, dyscypliny a dopiero na samym koncu pieszczot i tej miekkiej podusi. Ja mysle, ze jak jest fajny kojec a oprocz tego spacery ,zabawy i normalny kontakt z czlowiekiem to psu podobaloby sie to 100 razy bardziej. Wiadomo, ze jak psa wychowamy w mieszkaniu to moze ciezko byloby go przetransportowac do kojca bo po prostu nauczyl sie zyc blisko nas. Ja niedawno kupilam dom, psy sa na dworu spora ilosc czasu bo wola, ja sie tez ciesze, bo mam mniej klakow na kanapach a one zdecydowanie sa szczesliwsze, tu pobiegna za wiewoirka, przegonia sarenki, pokrzycza na sasiadke a w domu tylko nudy i spanie na kanapie. Teraz wiem, ze na wiosne koniecznie buduje kojce polaczone z przybudowka, ktora juz stoi i malym wybiegiem.
Gatita
Super Pomocnik
Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Lut 29, 08 22:23 pm
aha i zeby nie bylo, ze jestem be, moje psiaki tez spia na kanapach, kazdy ma nawet swoja osobista Smile , ale jak bedzie fajnie cieplutko to moze nawet czasem zostana na noc w kojcu, i nie wydaje mi sie ze zrobie im tym wielka krzywde.a jak beda grzeczne to dostana kanape do przybudowki,
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Hodowla i genetyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7