wiesz moni- zalezy co sie komu podoba.
zwroc uwage na linie hodowlane. przypuszczam, ze to wiesz ale generalnie mamy Ghabary i Aricony. mysle, ze smialo mozna mowic tez o Kilacabarach i Questach, ale G. i A. to podstawa i wszystko co teraz biega po ringach z nich sie wywodzi.
wyglada na to, ze Tobie bardziej podobaja sie Ghabary- mnie tez, ale pieknego Aricona zawsze docenie.
Jedi napisala kiedys, ze: "Bullterrier to ma byc pralka frania na czterech nogach" - dla mnie ten opis oddaje esencje bulowatosci.
co do glow, to juz trzebaby na konkretnych przykladach rozmawiac- jest tutaj na forum taki topic. wstaw tam swoj typ i pogadamy- ale pomiedzy przerysowaniem a "liskiem" jest duzo miejsca.
zawsze tez mozna zrobic tak jak np. zrobiono z Old English Bulldog i starac sie wrocic do korzeni rasy...
Fakt, że między głową przerysowaną a liskowatą mieści się baaaaardzo wiele i tam mieści się właśnie nasz ideał. Jak dokładnie przyjrzeć się głowie Fortunatusa, to widać tam zbyt wiele "liskowatosci", ale przyznasz, że ogólny wyraz psa był super. To "coś", nieuchwytne, może to śmiałe spojrzenie.... Plusem był też stosunkowo niewielki wzrost. Szkoda, że mało wiemy o jego charakterze.
Porównanie z Franią - super!
Chętnie włączę się do dyskusji o bulkowych głowach, ale to już jutro.
no fakt, ma to bezczelne bullowe spojrzenie i pewnie stoi na nogach, ale popatrz jak jest zbudowany- frania to to nie jest.
Rozumiem, ze podobaja Ci sie takie:
widzialem kiedys w Londynie na ulicy takiego tricolora. na niskich lapach i dosc dlugi. fakt, wygladal inaczej ale byl super.
poszukaj w sieci Ghabarow- mysle, ze przypadna Ci do gustu
Ten powyżej - nie jest zły, ale coś w nim nie jest tak - chyba za długi, jakiś taki jamnikowaty. Zdjęcia czasami dość mocno przekłamują, ale można się nimi pobawić i poomawiać poszczególne elementy budowy. Jak będę miała chwilę czasu - to znajdę Ghabarow.
Mi ogólnie bardzo do gustu przypadły białe z czarnymi znaczeniami na oczkach są superaśne noi rude bo mam taka mixbullowata ruda wredote xD czarne wygladaja jak diabelki tez sa sliczne Pozd!
Mam pytanie...Kiedyś baaaaaardzo dawno temu w jakiejś książce na temat ras psów było napisane,że najbardziej pożądanym umaszczeniem u bulterierów jest kolor czekoladowy i niebieski (podejrzewam,że grafitowy),czy to prawda? czy autorowi chodziło o solidki brązowe i czarne? (bo może wiecie co miał na myśli...) Jaka jest barwa WASZYM zdaniem najbardziej pożądane umaszczenie na wystawach i wśród hodowców?
Ostatnio zmieniony przez gośka dnia Pon Lis 30, 09 7:27 am, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś baaaaaardzo dawno temu w jakiejś książce na temat ras psów było napisane,że najbardziej pożądanym umaszczeniem u bulterierów jest kolor czekoladowy i niebieski (podejrzewam,że grafitowy),czy to prawda?
witajcie,
Interesuje mnie zwrot "przerysowana glowa" lisia jet zrozumiala, gdzie jest granica ,na ile moze byc ( ja nazywam to extrem) i bedzie dopuszczona do hodowli ?
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3
Strona 3 z 3