Ja swojego karmiłam Orijenem pupy ,siersc ok,baki znosne ,kupy czesto w miare stabilne, przeszlam na Acane pupy ,SYFOLAGI na maxa ,pies sie czochra ...no byc moze tez od czego innego ,Sensacje zoładkowe jak CIEZKA HOLERA!!!!! smród baków dusi muchy a zadkie jak zupa przecierowa, I jak na złosc kupilam 18 kg.....Wiec tak do konca ta Acana to tez nie rewelka ,teraz juz nie wiem co mam za karme kupic zeby pyszczek byl ładny ,a i kupy ok,
Ja od samego poczatku karmie PURINA-Pro Plan lub BETA na zmiane.
Swietnie sprawdzila sie u Luski Sensitive z lososiem i ryzem.Teraz byla na Light i tez rewelacja.Mloda karmilam Puppy z jagniecina i ryzem,teraz pierwszy raz kupilam Hillsa i zobaczymy jak bedzie,narazie dobrze przyswaja.
Gdy Luska byla w ciazy podawalam jej Purina Puppy z kurczakiem i ryzem,maluchy tez pozniej byly na tej karmie i powiem szczerze ze zadnych problemow nie mialam,kupki ok.
P.S Jesli chodzi o Eukanube to paru hodowcow mi odradzilo bo podobno nie jest najlepsza dla buli.
P.S Jesli chodzi o Eukanube to paru hodowcow mi odradzilo bo podobno nie jest najlepsza dla buli.
Ilona
Podobno A dlaczego
Ja karmię eukanubą swoje psy i szczeniaki od kilkunastu lat i napewno nie można im zarzucić, że źle wyglądają i mają problemy skórne oraz problemy z flakami Nie przypominam sobie również, aby osoby którym poleciłam tą karmę narzekały na jej jakość i kłopoty zdrowotne u swoich psów Problemem dla niektórych osób może być tylko cena
mój maly nie przyswaja Ecanuby ,za duzo kup ,zero przyrostu masy,przelatuje przez niego oliwa
No to bardzo się dziwię i współczuję
Może problem leży w zbyt częstych zmianach różnych karm a może nie jest on zupełnie związany z karmami i przyczyn ich
nie tolerowania należy szukać zupełnie gdzieś indziej
Moja mama kupiła buldożka,ktory w hodowli był karmiony Eukanubą.Dostała wyprawkę, oczywiście eukanubę i pies się czochrał,pierdział,sraczkował,chudł,był niespokojny,nie spał.Przeszła na weterynaryjny RC dla skórniaków i super.Sunia ma roczek,sierść błyszczy,zdrowa, tłuściutka wariatka.
Ilona
Podobno A dlaczego
Ja karmię eukanubą swoje psy i szczeniaki od kilkunastu lat i napewno nie można im zarzucić, że źle wyglądają i mają problemy skórne oraz problemy z flakami Nie przypominam sobie również, aby osoby którym poleciłam tą karmę narzekały na jej jakość i kłopoty zdrowotne u swoich psów Problemem dla niektórych osób może być tylko cena
Chodzilo glownie o problemy zoladkowe.Psy mialy biegunke.
Moze wynikalo to po prostu ze zmiany karmy.Ja nigdy Eukanuba nie karmilam,tak wiec nic powiedziec na ten temat nie moge.
Może problem leży w zbyt częstych zmianach różnych karm a może nie jest on zupełnie związany z karmami i przyczyn ich nie tolerowania należy szukać zupełnie gdzieś indziej
Ja gdybym miała takie kłopoty ze szczylkiem to zamiast skakć z karmy na karmę w pierwszej kolejności zrobiła bym mu dokładne badania kału oraz pełną analizę krwi i moczu
a po tym jak mnie znowu capnał to mi sie juz nic nie chce ,po raz 4 mnie w tym tygodniu capnal za reke ,lodowki otworzyc nie mmozna bo jak poczuje kiełbase to nie chce wylezc z lodówki i mnie capnał a jak chciałam go w klatce zamknac to poprawił.... ja sie boje tego psa z dnia na dzien,a jak dzieci wróca z wakacji i ktores bedzie jadlo a ten sie rzuci...... ja mu dupe miodem smaruje ,Bagus to Bagus tamto a ten mi takie numery . Mnie nie stac zeby behawiorysta siedzial mi w domu, krzywdy nie ma ,ale co to bedzie jak dorosnie ? Miał tak ktos? A jak tak to co zrobil? Moze to nie w tym temacie ale smutno mi ale bac sie psa ,który ma 6 miesiecy to SZOK
a po tym jak mnie znowu capnał to mi sie juz nic nie chce ,po raz 4 mnie w tym tygodniu capnal za reke ,lodowki otworzyc nie mmozna bo jak poczuje kiełbase to nie chce wylezc z lodówki i mnie capnał a jak chciałam go w klatce zamknac to poprawił.... ja sie boje tego psa z dnia na dzien,a jak dzieci wróca z wakacji i ktores bedzie jadlo a ten sie rzuci...... ja mu dupe miodem smaruje ,Bagus to Bagus tamto a ten mi takie numery . Mnie nie stac zeby behawiorysta siedzial mi w domu, krzywdy nie ma ,ale co to bedzie jak dorosnie ? Miał tak ktos? A jak tak to co zrobil? Moze to nie w tym temacie ale smutno mi ale bac sie psa ,który ma 6 miesiecy to SZOK
Jak ma sraczkę i jest głodny to nic dziwnego, że nie chce wyleźć z lodówki
Dupy miodem mu nie smaruj tylko zrób badania ( pisałam o tym powyżej ) ponieważ jego reakcje mogą wynikać z jakiejś choroby, która powoduje złą kondycję psa i związane z tym jego zachowanie
Mnie nie stac zeby behawiorysta siedzial mi w domu, krzywdy nie ma ,ale co to bedzie jak dorosnie ? Miał tak ktos? A jak tak to co zrobil? Moze to nie w tym temacie ale smutno mi ale bac sie psa ,który ma 6 miesiecy to SZOK
tematy o gryzieniu przez psa, zwłaszcza przez szczeniaka pojawiały się na tym forum, tak więc wystarczy poszukać, poczytać i konsekwentnie stosować. Ewentualnie na innym psich stronach, bo to nie tylko domena bullików że podgryzają. Na pewno będzie taniej niż behawiorysta
Mój jak był mały bardzo gryzł. Ja stara psiara pierwszy raz spotkałam się z takim szczeniakiem. Niestety zdarza mu się jeszcze ugryźć zwłaszcza jak się nakręci, np przy łapaniu ulubionego kółeczka, ale dużo pomogła metoda "time out". Polecam
z capaniem za reke koniec , przez kilka dni micha poszla na lodowe i jadł z reki.... przezuciłam go na Acane PACYFIK .... zoladek w porzasiu ,kupy stale chociaz dziwny kolor jakies siwo jasno zielone, BĄKÓW ZERO.... ale skora na pysku dalej brzydka.... pies po 2 dniach zniechecił sie do karmy, mały przyrost masy jezeli chodzi o 6 miesiecznego bulla. Nasz wet poległ ......Idziemy do nowego bo pyszczek musi byc sliczny a nie krosciaty. W sumie Acana Pacyfika jest OK, ale brakuje jej kopa jezeli chodzi o szczyle ,nie ma w niej tego po czym szczeniak rosnie w oczach...
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3Następny
Strona 2 z 3