Hodowli mini buli w Polsce jest tak mało ze mógłbyś napisać do każdej maila i dowiedzieć się wszystkiego co Cie interesuje , tutaj raczej nie dostaniesz konkretnych informacji .
_________________ Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
A ja powiem tak: ceny minibuli (tych sensownych) zaczynaja sie od 1800 euro. Duzo zalezy od danego krycia, od zdrowia (PLL) od rodowodu, od wzorca FCI. Mozesz kupic psa/suke ktora nie trzym wzorca i wtedy jest taniej, mozesz kupic zwierze niehodowlane w nizszej cenie. Mozesz dostac suke na warunek hodowlany. Wszystko kwestia tego jakim czlowiekiem jestes i co uda Ci sie uzyskac. Popieram Yoki i powiem nieskromnie dlaczego: mam suke odhodowaną przez Bullwitmo i pomimo ze nie jest idealnym minibulem, i tak kosi Odezwij sie do Sajko, pies o ktorym pisala Yoki nalezy do niej i jest na sprzedaz. (pomijajac fakt ze jest boski). Na szarym forum jest jego watek:
http://www.forum.bulterier.eu/viewtopic.php?p=95017&sid=1c2616e1481e13d306223ba3dc251069#95017
Pozdrawiam,
K.
jesli nie wolno wklejac linkow prosze MODa o usuniecie. Dziekuje.
Ja
Wiesz ja kupiłam trochę drożej suczkę Mam w związku z nią pewne plany hodowlane. Szukalam pewnych cech i udało się. Nie liczyła sie cena , kolor psa itp
O tamtych psach nie wiele wiem. Ze zdjęc które są na allegro trudno ocenić. Gdybym szukała psa nie do hodowli, to na pewno postarałabym sie odwiedzić hodowlę.
_________________ "Krytyk i eunuch z jednej są parafii- obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi"
Temat postu: Re: Cena Wysłany: Pon Mar 15, 10 19:18 pm
Kazikos122 napisał:
Witam.Mam pytanie do kogoś kto sie orientuje lub hodowców.Czy można kupić minibulka za 2500zł??Dzięki za odpowiedz
w PL z tego co wiem to 5000zł ja kupuję w Szwecji normalnie suka kosztuje18000kr=7200zł ale ja zgodziłam się na jedno dopuszczenie i zapłacę 9000=3600zł
Cena to tylko wartość za którą sprzedający zgodzi się sprzedać a kupujący kupić. Nie odzwierciedla niczego poza wyżaj napisanym. Daje możliwość wystąpienia prawdopodobieństwa, że pies będzie zdrowy i piękny ale zarazem niska cena nie powoduje, że z zasady pies będzie chory i brzydki. Wniosek nasuwa się sam