Bulterier Forum
Bulterier Forum
FAQSzukajUżytkownicyGrupy Rejestracja ProfilZaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj
Nowy regulamin wystawowy 2010
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Wokół ringu..
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bullworld
Super Pomocnik
Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Sty 28, 10 10:47 am
Dla mnie sprawa też jest prosta Very Happy . Tylko i wyłącznie umalowany bull ma taką ekspresję że mnie betonuje w ziemię (oczywiście jak jest ładny, bo jak nie to nawet i tona talku nie pomoże). Wystawa jest konkursem piękności i przygotowanie też ma duże znaczenie jedni to umieją robić inni nie Very Happy co widać na wystawach. Jeżeli ktoś ma malować tak, że pies wygląda jak by przed momentem malował pokój biała farbą to lepiej go zostawić w spokoju, ale jeżeli można pomóc w osiągnięciu lepszej ekspresji - why not. A co do składania protestów bądź mówiąc wprost do podpier....... to chyba osoba która to robi nie ma się jak spełniać w życiu tylko na wystawach i dla mnie jest jasne jak ją postrzegać i traktować Twisted Evil . Po drugie to my (właściciele i hodowcy) stanowimy świat bulteriera w Polsce i to od nas będzie zależało jak sędziowie do tego podejdą. I najważniejsze ZKwP jest dla nas a nie my dla niego !!!!!
Pozdrawiam
Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
zig hauer
Super Pomocnik
Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Sob Sty 30, 10 3:07 am
yoki napisał:
Szczerze powiem nie wyobrażam sobie bulla bez chociaż lekko umalowanego pyska, paru sędziów z którymi rozmawiałam też są zdania że lekkie podmalowanie dodaje psu urody i wyrzucać z ringu nie mają zamiaru chyba że pies będzie białą chmurką Cool

A ja sobie wyobrażam bo mam w domu 3 szt i jakoś mi to nie przeszkadza że codziennie nie chodzą wypastowane Przecież nikt na co dzień nie "pastuje" swoich psów przed każdym wyjściem na spacer. Skoro akceptujemy wygląd swojego psa na co dzień to w czym problem?
Zgadzam się że pastowany wygląda lepiej ale przepis to przepis. Ja tam nie płaczę z tego powodu niech się martwią ci co mają psy z parchem albo utytłane. Może to właśnie skłoni hodowców do większej dbałości o swoje "gwiazdy". Przecież puder to nie jest nasz wymysł tylko Angoli.

Jeżeli chodzi o sędziów proponuję podzielić się z nami tą cenną informacją też chętnie pojedziemy Very Happy

ps. Żeby było jasne sam pastowałem i nie jeden raz sędzia zwracał mi uwagę. To nie ja ustalam przepisy tylko Związek. Trudno pozostanie tylko pastowanie do zdjęcia albo hodować solidy:D

Maciek-Goblin
Pomocnik
Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 01, 10 8:06 am
Prawde mówiac ja też wole upudrowane bule,prezentują sie pieknie i efektownie.Musimy jednak przedyskutowac: czy jesteśmy fair i nie pudrujemy wszyscy ,czy mamy w dupie zakazy i wszyscy pudrujemy.Poprostu uważam że każdy powinien mieć równe szanse a stawiajac koło siebie dwa równie dobre psy ten pudrowany bedzie wyglądał o wiele korzystniej

Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
HoRacy
Swojak
Swojak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 01, 10 8:21 am
Very Happy Very Happy Very Happy Tak czytam i się śmieję Smile

Zastanawiam się nad sensem tej dyskusji, ile to lat temu został wprowadzony zakaz przycinania uszu... ile to mamy nieciętych championów astów?
Przepis przepisami a życie swoje.

Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 01, 10 8:42 am
No wiadomo że zycie swoje-mnie chodzi o równe szanse dla wszystkich,przecież to od nas- wystawcOw zalezy czy to bedzie martwy przepis czy nie-wszystkich z ringu nie wywalą,gorzej będzie jak wywalą ładne pudrowane a niepudrowany kociub sobie wygra:)

yoki
Pomocnik
Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 01, 10 9:44 am
Zamierzam swoje białasy malować: tzn psyk + ewentualnie łokcie itp.

Ostatnio robiłam zdjęcia mojej kolorowej suczce: pierwsze bez pudru, drugie już z lekko przypudrowanym nochalem. Różnica spora choć dziewczyna jest w ekstra kondycji, bez parchów, mieszkająca w domu a nie kojcu.
Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Maciek-Goblin
Pomocnik
Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 01, 10 10:15 am
Dla mnie najważniejsza jest głowa ,czyli powieki(zupełnie inaczej wygląda oko)i pysk ,sierśc jest krótka i mordki mocno różowe ,a to nie wygląda dobrze,najlepiej maja ci którzy maja kolory i psy z dwoma monoklami:)Smile

zig hauer
Super Pomocnik
Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Lut 04, 10 3:16 am
bullworld napisał:
Dla mnie sprawa też jest prosta Very Happy . Tylko i wyłącznie umalowany bull ma taką ekspresję że mnie betonuje w ziemię (oczywiście jak jest ładny, bo jak nie to nawet i tona talku nie pomoże). Wystawa jest konkursem piękności i przygotowanie też ma duże znaczenie jedni to umieją robić inni nie Very Happy co widać na wystawach. Jeżeli ktoś ma malować tak, że pies wygląda jak by przed momentem malował pokój biała farbą to lepiej go zostawić w spokoju, ale jeżeli można pomóc w osiągnięciu lepszej ekspresji - why not.

Zgadzam się że pastowany bull wygląda o wiele wiele korzystniej ale to nie jest istotą sprawy. Tu chodzi o to by wystawiać psy zgodnie z obowiązującymi przepisami i nic więcej!!! Jak bull jest ładny to będzie ładny bez pudrowania a toną pudru zawsze można zrobić czary mary('Very Happy')
Tak zgadzam się że wystawa to jest konkurs piękności tylko coraz częściej przypomina paradę oszustów. Tu się przypudruje tam nos pociągnie markerem zęby złe to aparat sprawę załatwi ucho leży implant się wstawi why not? Wydaję mi się że ostatnio w rasie jest zbyt dużo pomocy w osiąganiu tzw. ekspresji. Puder jest pudrem i nie ma znaczenia czy pies jest sypnięty dzień przed czy tuż przed wystawą.

Cytat:
A co do składania protestów bądź mówiąc wprost do podpier....... to chyba osoba która to robi nie ma się jak spełniać w życiu tylko na wystawach i dla mnie jest jasne jak ją postrzegać i traktować Twisted Evil . Po drugie to my (właściciele i hodowcy) stanowimy świat bulteriera w Polsce i to od nas będzie zależało jak sędziowie do tego podejdą. I najważniejsze ZKwP jest dla nas a nie my dla niego !!!!!
Pozdrawiam

Wydaje mi się że posiadanie psa czy hodowla to zajęcie dla pasjonatów hobby itp. Wystawa to nie popis cwaniactwa. Oszustwo trzeba traktować w tych samych kategoriach co podpier..... i nie inaczej. Czy zwrócenie komuś uwagi że gra nie fair jest frajerstwem? Dla mnie frajerstwem jest złamanie ogólnie przyjętych reguł. Czemu ma być tak że wszyscy będą się mogli dostosować do obowiązujących przepisów a jedna czy dwie osoby nie. Wszędzie obowiązują jakieś przepisy kodeksy zasady i dotyczy to zarówno ruchu drogowego jak i kryminału Very Happy Był czas by coś robić w sprawie przepisów bo przecież nie od dziś wiadomo było że idą zmiany. Można było bo przecież w ZG są ludzie związani z rasą a poza tym rzecz dotyczy nie tylko naszej rasy. Ktoś obudził się z ręką w nocniku i jest płacz. A gdzie był wtedy ten niby "klub" - pewnie składki liczył. Związek był jest i będzie i tupanie tu nic nie pomoże. Gwarantuję Ci że jeżeli nawet 10 takich jak ja czy Ty odeszło by w ramach protestu nikt w ZKwP nawet by tego nie odczuł a i płakać też by nie płakali.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Wokół ringu.. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3