Bulterier Forum
Bulterier Forum
FAQSzukajUżytkownicyGrupy Rejestracja ProfilZaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj
Uszy - szczeniaki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Hodowla i genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
devastation
Średniak
Średniak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 03, 09 8:19 am
Z hodowli Opalplast, galerie zaloze tylko za jakis czas bo musze najpierw piesia oswoic do nowego domku zeby byl juz pewny i zrobimy sobie sesyjke.. Wink

Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 05, 09 1:38 am
gratuluję wyboru. Przynajmniej jeden szczyl, który nie pójdzie do "nie wiadomo gdzie"...

Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
devastation
Średniak
Średniak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 8:08 am
Czy moze mi ktos pomoc z tymi uszami? Sprawa wyglada tak: ucho sklejone u hodowcy w poniedzialek, w czwartek wieczorem sucz rozwalila plastry wiec zdjelismy i uszy staly co prawda troszke na boki ale staly, rano dzis jedno klapniete drugie stoi wiec szybko skleilismy, teraz moje pytanie - czytalismy na forum o podawaniu rapek i nozek wp oraz wapnia, jednak czy powinnismy suni dawac jeszcze wapno jesli je orijena puppy large w ktorym wapnia jest 1,3% ? czy moze zamiast wapnia dla psow podawac zwykle witaminy np zielony can-vit? Nie chce jej przewitaminizowac bo efekt bedzie odwrotny:/ Czy jest jakas dawka wapnia w gramach jaka bull powinien otrzymac aby uszyom pomoc stanac? Czy jest szansa ze jesli jedno juz stoi o wlasnych silach drugie tez sie podniesie czy juz bedzie klapac po jakims czasie?

Jak dlugo trzymac plastry na uszach???

Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 10:35 am
zwróć się do hodowcy. Powinien Ci udzielić wszelkich odpowiedzi

AV
Pomocnik
Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 11:03 am
Nigdy tego nie robiłam, ale możesz gotować galaretę z nóg świńskich. Ten wywar jest najważniejszy, więc możesz polewać tym karmę. Są też u wetów preparaty na wzmocnienie chrząstki.

Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Złośnica
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 11:59 am
najwięcej kolagenu jest w głowiźnie Wink czyli taka galaretka powinna się składać w głównej mierze ze świńskiego ryja ( wystarczy pół ) + 2 raciczki przednie + 1 kg kurych łapek

a co do samego klejenia ucha to założyć plastry na oba uszka i niech przez tydzień ponosi, potem ściągnąć i zobaczyć efekt. I kleić do skutku.

Powrót do góry Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
devastation
Średniak
Średniak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 12:27 pm
dzieki..

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 17:44 pm
Najlepiej plastrem hipoalergicznym firmy Viscoplast Smile
devastation
Średniak
Średniak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 21:20 pm
Wlasnie dokladnie taki dzis kupilismy, bo ten poranny byl taki papierowy i sucz zdjela go popoludniu znow, do tej pory uszy stoja i nie wiem czy znow kelic czy poczekac az opadnie ktores..?

Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 06, 09 22:32 pm
Hej Smile Do klejenia uszu polecam plaster z firmy Hartmann, rodzaj plastra Omniplast Hospital. Papierowy plaster u nas w ogóle się nie sprawdzał, bo Smila kilkoma drapnięciami rozwalała całą konstrukcję. Plaster z Hartmanna sprawdzał się u nas rewelacyjnie. Koszt ok. 3zł za rolkę. Czasami nie mają go w aptece, ale zawsze można zamówić, przynajmniej tak jest u mnie Wink. Plaster bardzo dobrze trzyma się na uchu n ucho przemyć przed zaklejeniem z zewnętrznej i wewnętrznej strony spirytusem salicylowym lub denaturatem. Co by, przy ściąganiu plastra nie zdepilować psiakowi ucha, najlepiej ściągać przy pomocy wacika nasączonego oliwką dla dzieci lub zwykłym olejem jadalnym Smile

Acha u nas uszom bardzo pomógł arthroflex.
Powodzenia i wytrwałości, a uszy na pewno staną Smile

Kocham Cię mój Haszulku [']['][']

Gatita
Super Pomocnik
Super Pomocnik

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Mar 09, 09 3:39 am
bardzo fajny szczylek, zyczymy wszystkiego dobrego...z tymi uszami to chyba jest jednak cos do wielkosci , moj tiger jest bardzo duzy i uszy tez kleilami to dosyc dlugo, teraz stoja same.ja podawalam do karmy jeszcze zelatyne w proszku taka do gotowania, szybciej niz gotowanie lapek, a potem znalazlam nawet taka w kapsulkach dla ludzi, nie wiem co pomoglo bo stosowalam zamiennie razem z klejeniem
devastation
Średniak
Średniak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Mar 09, 09 8:57 am
Hehe ale uszy mojej suczy nie sa wlasnie duze i radarowe o dziwo ma ladne proporcjonalne uszy Very Happy i duza sama w sobie tez nie jest tak ze nic tylko wierze gleboko ze stana wkoncu moze po zmianie zebow bedzie po problemie, poki co zre zelatyne i kleimy caly czas..

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Mar 09, 09 10:30 am
noto skoro nie sa duze o co ta cala panika?
Wink
Powrót do góry
Anita
Swojak
Swojak

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Mar 09, 09 14:11 pm
Może ktoś utalentowany wstawi tu rysunek,zdjęcie, filmik i instrukją jak się klei uszy albo zeskanuje z ABS lub z biuletynu bullowatych.W jednym z numerów był udany szkic. Jeszcze paniki nie ma, ale jak te uszy raz będą sklejone a raz nie, to się szykuje katastrofa i żadne galaretki nie pomogą.
Trudno komuś opisać jak się klei uszy.Może być wiecej szkody niż pożytku.
Złośnica
Skarbnica Wiedzy
Skarbnica Wiedzy

Odpowiedz z cytatem
Temat postu:
PostWysłany: Pon Mar 09, 09 14:24 pm
zdjęcia dotyczące klejenia ucha ( te z ABSu jak i inne ) są już na forum, wystarczy użyć opcji "szukaj" Very Happy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Bulterier Forum -> Hodowla i genetyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3